Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Κόρε. Ύδρο.-Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78



Το πιο περίεργο cd που άκουσα φέτος!Οι Κορε. Υδρο. (Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες παρακαλώ!) στο τρίτο τους cd μένουν πιστοί στο μουσικό τους μότο, όπως τουλάχιστον το παρουσιάζουν στο site τους : "Η δειλία και η σεμνοτυφία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της εξέλιξης στην τέχνη και στη ζωή γενικότερα"..

Παραδέχομαι ότι δεν είναι δειλοί!Σε ορισμένα σημεία το cd τους με κάνει να νιώθω εγώ δειλός!Μα πως γίνεται με τέτοια ακούσματα σήμερα να μην φοβούνται να βγάλουν ένα τέτοιο cd;Δείχνει να μην τους νοιάζει η αμηχανία μας!Και καλά κάνουν!Καταφέρουν να σε βάλουν στον πειρασμό να ακούσεις και 2η και 3η και 4η συνεχόμενη φορά το cd τους!

Μουσικά δεν είναι κάτι το διαφορετικό από την ποπ-ροκ σκηνή..Ωραίες μελωδίες,ωραία σόλο από τα όργανα,όμορφες ερμηνείες..Κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη ανατροπή στο μουσικό κατεστημένο είναι οι στίχοι τους!Αυθάδεις σχεδόν σ αυτό που προσπαθούν να κάνουν,τολμηροί σε σημείο "ντροπής",μαχητικοί και περήφανοι,σε παρασύρουν σε έναν ερωτικό σπαραγμό που μάλλον δεν σε οδηγεί στο συνηθισμένο αδιέξοδο της καθημερινότητας..

Το τραγούδι τους "Εδώ μιλάμε για λατρεία":



Οι στίχοι τους ωμοί λοιπόν,σκοτεινοί αρκετά, σου φέρνουν στο μυαλό χειμωνιάτικο πρωινό στην επαρχία..Αφήνουν τα τραύματα τους έκθετα σε όλους μας..Μας λένε "δείξτε μας τις πληγές σας"..Δεν μπορούμε να τις δείξουμε και το ξέρουμε..Πάντως αφήνουν αρκετά υπονοούμενα περί της συντηρητικότητας που μας διέπει..Τι καταφέρνουν τελικώς μέσα απ αυτό τον μουσικό λαβύρινθο;Τρία πράγματα κατά την γνώμη μου: Πρώτον να καταστρέψουν την παραμικρή παρήγορη σκέψη του απόλυτου..Και αυτό γιατί σε ξαφνιάζουν και ως γνωστόν όταν ξαφνιάζεσαι αλλάζεις!Δεύτερον,δεν σ αφήνουν να ακούσεις το cd σε φάση ηρεμίας και κάνοντας ταυτόχρονα κάτι άλλο..Αν δεν συγκεντρωθείς δεν θα καταφέρεις να βγάλεις νόημα!Τρίτο και κυριότερο,σε προσκαλούν σε μία ιδιαίτερη μουσική ξενάγηση σε χώρους που καθημερινά το μυαλό απορρίπτει ως επικίνδυνους..Και αυτοί οι χώροι απλώνονται χωρίς κανένα δισταγμό,ειλικρινά και χωρίς δισταγμούς..Δεν γίνεται να μείνεις απαθής α αυτή την ακρόαση!

Το τραγούδι τους "Χωρίς επίκληση":



Τα τραγούδια του cd:

1. Το μόνο έγκλημα
2. π+μ = κ-μ
3. Το τελευταίο(μας) καλοκαίρι
4. Πικρή γεύση
5. Εδώ μιλάνε για λατρεία
6. Όταν είμαι μαζί σου/είσαι μαζί μου
7. Πρωινή διερώτηση
9. Χωρίς επίκληση
10. Εκεί που αγαπήθηκαν
11. Πάσχα στο ψυχιατρείο
12. 1.000.000 χειμώνες
13. 13 μήνες σε 3 λεπτά
14. Ήταν όλα αποφασισμένα
15. Απολογισμοί

Το site τους:

http://www.koreydro.gr/index.php

Καλή ακρόαση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου