Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Μαρία Λούκα- Ιστορίες



Σκέφτομαι ώρες ώρες τον κόσμο με τον οποίο έχω ή είχα το πιο δυνατό δέσιμο.Είναι άνθρωποι που ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι θα μαι μαζί τους να συζητώ και να πίνω μέχρι το ξημέρωμα.Είναι άνθρωποι που δεν έχουμε και τόσο κοινά, που οι απόψεις μας έρχονται σε ευθεία μετωπική σύγκρουση μερικές φορές, με αντιλήψεις που δεν εφάπτονται καθόλου!Είναι άνθρωποι που αγαπώ τόσο πολύ αλλά δεν καταλαβαίνω τι το ξεχωριστό έχουν!

Έτσι και το cd της Μαρίας Λούκα 'Ιστορίες'!Το αγάπησα αλλά δεν ξέρω γιατί!Είναι ένα cd που είναι τόσο απλό σε όλα του αλλά τόσο άμεσο, τόσο ζεστό, είναι έτοιμο να μου κρατήσει συντροφιά για όσο εγώ το επιλέξω!Πάντα έτοιμο και πρόθυμο!Η Μαρία Λούκα επιλέγει να μιλήσει μέσα από αυτό το cd για τις ιστορίες που μας περιτριγυρίζουν σαν ψίθυροι κάποιες φορές και άλλες σαν ουρλιαχτά!

Το τραγούδι-ψίθυρος 'Βασιλιάς':


Τι καταφέρνει εν ολίγοις να κάνει η Μαρία Λούκα στην δεύτερη αυτόνομη δισκογραφική της εμπειρία;Δεν καταφέρνω να το εντοπίσω!Έχω ακούσει πολλές φορές το cd της στους μακρινούς μου περιπάτους!Το χω ακούσει σε όλες μου τις ψυχολογικές καταστάσεις!Και αυτό πάντα το ίδιο εμπνευστικό!

Κρύβει λοιπόν ένα όμορφο μυστήριο μέσα στο σεντούκι του..Είναι το μουσικό κουτί που δεν θέλεις ποτέ να το σπάσεις ή να το πετάξεις επειδή το βαρέθηκες..Είναι η φωτογραφία του παιδικού σου φίλου καρφιτσωμένη στον πίνακα ανακοινώσεων, ακριβώς δίπλα στους απλήρωτους λογαριασμούς..Είναι μία ηδονική εμπειρία μέσα στην καθημερινή μας μαυρίλα!Τι όμορφη που είναι αυτή η μουσική της περιπέτεια!

Το τραγούδι 'Πόσες φορές':



Τι έχει μείνει απ την φωτιά που έβαλε η ακρόαση του cd;Αγνοώ!Το Ψάχνω ακόμα!Και αν ποτέ καταλήξω θα το μεταδώσω σαν πόνο μάλλον και όχι σαν χαρμόσυνο νέο!Μέχρι τότε ελπίζω ότι το ελληνικό τραγούδι ανασαίνει ξανά!Ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που ξέρουν από τεχνητή αναπνοή!Τους παρακαλώ με αγωνία και φόβο: μείνετε εδώ!

Το τραγούδι 'Μείνε εδώ':



Τα τραγούδια του cd :


01. ΤΙΠΟΤΑ
02. ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
03. ΜΕΙΝΕ ΕΔΩ
04. ΕΧΕΙΣ ΧΑΘΕΙ
05. ΚΕΡΙ
06. ΦΟΛΑ
07. HOTEL ΑΦΡΟΔΙΤΗ
08. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ
09. ΒΑΣΙΛΙΑΣ
10. ΦΩΝΕΣ

και οι συντελεστές του άλμπουμ:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μ.Λούκα
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Μ.Λούκα, Κ.Παρίσης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Β.Ζερβός
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Μ.Λούκα, Ν.Κλιντ
Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν στο Studio Praxis από τον Κ.Παρίση
Στα 02 & 04 ηχοληψία & μίξεις έκανε ο Κ.Στεργίου
Στο δίσκο έπαιξαν οι μουσικοί: Φ. Σιώτας, Βιολί, Βιόλα, Α. Ανισέγκος, Πιάνο, Θ. Μιχαηλίδης, Τύμπανα, Κ. Παρίσης, Κιθάρες, Μπάσο, Programming, Κ. Στεργίου, Πλήκτρα στο 04, Κ. Μανουσάκης, Κρουστά στο 04, Χ. Μανουσάκης, Κιθάρα στο 04, Α.Βαγγελάκης, Πνευστά στο 04, Γ. Βουτσινάς, Μπάσο στα 02 & 04, Ν. Ζουρνής, Κιθάρα στο 09

Καλή ακρόαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου