Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ορέστης Ντάντος-Είναι και άλλοι σαν εμάς



Λοιπόν,το χω πει πολλάκις..Δεν μπορεί η ελληνική μουσική να περιμένει με ανυπομονησία των νέο της Χατζιδάκι να την βγάλει απ τον βούρκο της..Πρέπει να περιμένει ανθρώπους που ξέρουν να κρατούν την αναπνοή τους και να κάνουν μακροβούτια..Να μην φοβούνται να περπατήσουν σε αγκάθια..Να μιλήσουν με την φωνή της γενιάς τους..Ορίστε λοιπόν,Ορέστης Ντάντος..

Ο νεαρός δημιουργός εκπλήσσει απ την πρώτη συνάντηση μαζί μας μέσα απ το cd του 'Είναι και άλλοι σαν εμάς'..Σ αυτό τον βοήθησε πολύ ο Ανδρέου ο οποίος επιμελείται του cd του..Ας δούμε τι ξεχωριστό έχει το cd του..Πρώτα οι στίχοι..'Και πες στον χάρο θα πάω όταν γουστάρω'!!Θαρραλέος τύπος!Και όχι τόσο γιατί λέει κάτι για τον θάνατο..Πολύ το χουν κάνει αυτό!Αλλά γιατί δουλεύει πάνω σε τέτοιου είδους θέματα σε μέρες που η ελληνική μουσική θεματολογία αδιαφορεί να τα υποστηρίξει..
Στην πρώτη του δουλειά επιλέγει να μιλήσει για την υποκουλτούρα,τον θάνατο,τα κατοικίδια(!!!) και εννοείται τον έρωτα!

Το τραγούδι του 'Όταν γυρνάς το βράδυ απ τα ξενύχτια':



Δεν χρειάζεται καλλιτέχνες που φωνάζουν για να δείξουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα..Βαρεθήκαμε σαν γενιά τους ψευτοκουλτουριάδες σοφούς του ελληνικού τραγουδιού που δεν δέχονται με τίποτα ότι ήρθε η ώρα να πάρουν σύνταξη..Υπάρχει ανάγκη από εξωτερίκευση της διαφορετικότητας.Δεν μπορεί να μάστε όλοι τόσο ίδιοι μεταξύ μας!Θα υπάρχει και κάποιος που θα θέλει να τραγουδήσει για τα κατοικίδια!Γιατί όχι;

Και ο Ορέστης Ντάντος το κάνει μέσα από μία αμερικάνικη χρωματική άποψη..Αυτή του μοντέρνου ροκ με μικρά σολιστικά μέρη και επανάληψη προτάσεων..Και αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον στο cd του!Δεν επαναλαμβάνει φράσεις που έχουμε συνηθίσει στα τραγούδια όπως το 'σ αγαπώ' (άραγε το λέει καθόλου μέσα στο cd του;)..Επιμένει σε φράσεις του τύπου "συνεργεία παντού'..Πραγματικά ενδιαφέρον!

Το τραγούδι του 'Συνεργεία παντού'!Για του λόγου το αληθές!



Ο Ορέστης Ντάντος μας διευκολύνει να απαντήσουμε σε αυτούς που προσδοκούν ανάσταση νεκρών,που χρόνια κρατούν καθηλωμένο το ελληνικό τραγούδι στα ίδια πολύτραγουδισμένα θέματα..Υπάρχει φως στο τούνελ!Ας το φωνάξουμε με περίσσιο πάθος και μεγαλύτερη σιγουριά πλέον: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΑΛΑΡΑ,ΠΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΟΥ!!!!

Τα τραγούδια του cd:

1. Θα πάω όταν γουστάρω
2.Συνεργεία παντού
3.Όταν γυρνάς το βράδυ απ τα ξενύχτια
4.Κατοικίδια ζώα
5.Κωφάλαλος πόθος
6.Γιατί είναι Σάββατο
7.Είναι και άλλοι σαν εμάς

1 σχόλιο:

  1. Ομολογουμένως αρκετοί αξιόλογοι νέοι μουσικοί έχουν ενσκήψει τελευταία. Το παράδοξο είναι ότι εσείς οι ίδιοι που τυς συστήνετε μοιάζει εσείς και να τους ακυρώνετε φωνάζοντας την ξεχασμένη κραυγή του Πανούση. Πώς να το πω, σα να μην μπορείτε να τους σκεφτείτε χωρίς να σκέφτεστε παράλληλα τον Νταλάρα, τον Πάριο και την Αλεξίου. Σαν υπόγεια να αναγνωρίζετε ότι ακόμη η παλιά φρουρά κυριαρχεί. Αλλιώς ποια η ανάγκη για κραυγές και μάλιστα με πάθος;
    ΜαρίαΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή