Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Maraveyas Ilegal-Welcome to Greece


Έχω την διάθεση να χορέψω,να κάνω πάρτυ,να χοροπηδήσω μέχρι να κουραστώ αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να ακούσω πάλι κάτι που δεν πρόκειται να ακουμπήσει κανένα ψυχικό μου νεύρο..Δεν θέλω κάτι εύπεπτο..Α,και θέλω να είναι επαναστατικό,να έχει τσαμπουκά και να είναι αν γίνεται ελληνική παραγωγή..Έχουμε κάτι τέτοιο;;;

Πριν από λίγα χρόνια θα λέγαμε όχι!!Σήμερα με μεγάλη μας χαρά λέμε ναι!!!Και το μυαλό μας πηγαίνει σε έναν τραγουδοποιό που καταφέρνει με μεγάλη ευκολία να συνδυάσει τον χορό,το ρομάντζο,τον στίχο,την ταξιδιάρικη μουσική!Και το όνομα αυτού:Κωστής Μαραβέγιας!Επιτέλους!! αναφώνησαν με ανακούφιση οι θαυμαστές των λάτιν ήχων,οι Έλληνες θαυμαστές του Manu Chao,οι λάτρεις της 'καλοκαιρινής μουσικής'!!Και όχι άδικα..Να ένα δείγμα από το τελευταίο του cd 'Welcome to Greece' και το τραγούδι 'Δυο γυναίκες':



Ελευθεριακός τύπος ο Μαραβέγιας!!Τα θέματα του ποικίλουν..Από το τεράστιο τέρας που τον κυνηγά στην Θεσσαλονίκη,την ζαρτινέρια,ένα τραγούδι που τα χώνει με τον τρόπο του στην κρατική καταστολή,μέχρι την όμορφη γυναίκα από την οποία εθίζεται και το ειρωνικό τραγούδι-άνοιγμα του άλμπουμ 'Welcome to Greece' που ασχολείται με το σάρωμα που φέρνει με το πέρασμα του ο ψευτοτουρισμός στην Ελλάδα που για χάρη του ξεχνάμε όλα μας τα προβλήματα και ρίνουμε το βάρος στην εικόνα που θέλουν οι κυβερνήσεις να βγάζει η χώρα προς τα έξω!Σηκώνουμε το χαλί και ρίχνουμε τα σκουπίδια από κάτω!!
Το τραγούδι 'Going away':



Ερωτιάρης,καταφέρνει να ξαναφέρει στο ελληνικό τραγούδι τον αντισεξισμό που χρειάζονταν!Και αυτό το κάνει με έναν τρόπο που αγγίζει το νέο κύμα σεξουαλικής απελευθέρωσης της νεολαίας..Οι καλλιτέχνες μέχρι τώρα δεν ήθελαν να πουν γι αυτό!Οι Maraveyas Ilegal δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το παραδεχτούν!Η ελευθεριακή τους διάθεση είναι εμφανής!



Όπως και η μουσική τους πολυχρωμία!Βαλκανική μουσική,ροκ δυναμισμός,τζαζ λυρισμός,λάτιν ερωτισμός!!Το ακορντεόν,τα τύμπανα και η τρομπέτα δένουν άψογα μεταξύ τους δημιουργώντας απ την μία,μία κατάσταση χειμωνιάτικη δίπλα σε ένα τζάκι με κρασί και από την άλλη μία αίσθηση καλοκαιρινής ξενοιασιάς!!

Το τραγούδι τους ' Ασε με να μπω':



Τα τραγούδια του cd:

1 WELCOME TO GREECE
2 ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΙΛΕΓΚΑΛ
3 ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΜΠΩ
4 ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
5 ΕΘΙΣΜΟΣ
6 GOING AWAY
7 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
8 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
9 ΟΡΓΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ
10 GYPSY POWAH
11 ΤΡΕΛΟ ΑΠΟ ΧΑΡΑ
12 ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Καλή ακρόαση!!

2 σχόλια:

  1. Αν τα cd του είναι μία φορά καλά, τότε τα live του είναι δέκα. Τον είδα το χειμώνα και ήταν άπαιχτος. Όλη η μπάντα δηλαδή. Ειδικά ο τυπάς στο κόντραμπασο. Στο τέλος ανέβηκε πάνω του και έπαιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι όντως βγάζει μία φοβερή διάθεση πάνω στην σκηνή που σε διαπερνά και σένα και θέλεις δεν θέλεις συμμετέχεις στο πάρτυ που στήνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή